Winkelmand
Ook iets voor u?

Renate_Jansen_vrouwenvoetbal_Oranje_LeeuwinAPELDOORN – 11teamsports wil nog voor het WK Vrouwenvoetbal volgend jaar juni in Frankrijk, een nieuw vrouwenvoetbal platform lanceren. Oranje Leeuwin Renate Jansen speelt daarin een belangrijke rol. De bedoeling is dat het een platform moet worden over de top van het vrouwenvoetbal, waarbij de Eredivisie Vrouwen en Oranje centraal staan. “Dat betekent veel vrouwenvoetbalnieuws, standen, uitslagen, maar ook interviews, berichten over shoppen, lifestyle en vaste rubrieken. Verder willen we vlogs en blogs maken. Alles moet samenkomen onder één naam en een compleet beeld geven over wat vrouwenvoetbal nu zo aantrekkelijk maakt”, aldus directeur Jeroen Kroese van 11teamsports.


Dankbaar
Hij heeft Renate Jansen - aanvalster van FC Twente en Oranje – nu de mogelijkheid geboden om samen het specifieke vrouwenvoetbal platform te ontwikkelen. “Ik ben Jeroen en 11teamsports enorm dankbaar voor deze geweldige kans. Ik ga er alles aan doen om dit platform op een unieke en complete manier van de grond te krijgen”, aldus de speelster die al meer dan dertig interlands speelde en tijdens de gewonnen EK-finale in 2017 als invalster in actie kwam.


Uitdaging
Ook Kroese is positief en streeft erna om voor juni het vrouwenvoetbal platform online te hebben. “Het vrouwenvoetbal zit nog steeds in de lift. Mede dankzij het behaalde resultaat van de Oranje Leeuwinnen op het EK in eigen land, is die groei alleen maar gestegen. In het recente KNVB-jaarverslag las ik dat er nu al bijna 160.000 voetbalsters zijn. En dat aantal stijgt nog steeds. Bovendien komt het WK er met Oranje weer aan. Allemaal mooie kansen om juist nu met zo’n platform voor het vrouwenvoetbal te beginnen. Het heeft ook te maken met dat er behalve een site die alleen nieuws en statistieken publiceert, eigenlijk helemaal geen vrouwenvoetbal platform is. Daarom is dit niet alleen een unieke, maar ook een geweldige uitdaging”, zo besluit hij.