Winkelmand
Ook iets voor u?

adidas COPA Sense Superlative Pack


VOEG EEN SUPERHUMAN TOUCH AAN JE SPEL TOE MET DE NIEUWE ADIDAS COPA SENSE 

Nu we net zijn bijgekomen van de lancering van de nieuwe adidas Predator Freak staat de volgende alweer voor de deur. En wat voor een!? De COPA Sense maakt het adidas Superlative pack compleet. De schoen geeft een nieuwe dimensie aan ongekend comfort en gevoel in een voetbalschoen. Spelers als Paulo Dybala, João Félix en Donny van de Beek kunnen hierdoor gemakkelijk de beslissende eindpass geven om hun mede spelers in scoringspositie te brengen. En uiteraard hebben we ook deze schoen binnen 11teamsports voor jou! 

Wie COPA zegt, zegt COPA Mundial of Kaiser. Daar is uiteraard ook iets voor te zeggen waarover later meer in deze blog. We hebben te maken met een klassieke schoen met een brede pasvorm die zeer geliefd is onder voetballers. In 2017 ontwikkelde adidas voor het eerst een gemoderniseerde versie van de COPA naast de klassiekers en is het model niet weer weg te denken in het hedendaagse voetbal. Het gebruik van leer in combinatie met de nieuwste innovaties zorgen ervoor dat het comfort erg hoog blijft en de schoen niet misstaat in het spel van nu. 

MEER COMFORT DAN OOIT 

In het ontwerp van de COPA Sense is nauwlettend gekeken naar de anatomie, ofwel de vorm, van de voet. Dat doet adidas om ervoor te zorgen dat er wederom meer comfort in de schoen meegegeven wordt. De anatomische lijnen in het bovenwerk van alle modellen laten zien dat het bovenwerk goed aansluit op de voet. In de COPA Sense.1 en + wordt gewerk met Kangaroo leer. Dit is de meest premium leersoort die verwerkt kan worden in een voetbalschoen voor optimaal comfort. Het leer is naadloos aan elkaar verweven zodat de schoen minder water opneemt. Deze techniek noemen we Fusionskin. Binnenin de schoen vinden we ook de Sense Pods terug. Deze vullen de ruimte tussen de achillespees en de schoen, wederom voor extra comfort. Met de toevoeging van Touch Pods aan de binnen- en buitenzijde brengt adidas het stukje gevoel tot leven. De kussens absoberen de kracht uit de bal waardoor je de bal makkelijker controleert. Daarnaast zorgen de twee noppen aan de binnenzijde, de Soft Studs, ervoor dat de snelheid uit de bal wordt gehaald als je deze onder de voet aanneemt. Het grote verschil tussen de .1 en de + zit hem in de fitting rondom de enkel. In het + model sluit de schoen nog beter aan op de vorm van de enkel, een zeer nieuwe innovatie! 

Op de COPA Sense.2 zien we een combinatie van textiel bovenwerken en kalfsleer in de voorvoet. Ook het textiel sluit goed aan door middel van de anatomische lijnen. Het fijne binnenwerk in de schoen maakt de gehele schoen uiteraard comfortabel. Een overeenkomst met de COPA Sense.1 is het gebruik van een Touch Pod, ditmaal alleen aan de binnenzijde. 

Het laatste model dat leer en textiel combineert binnen de COPA Sense lijn is het .3 model. Het elastische materiaal op de wreef zorgt ervoor dat de schoen prima aansluit. Dit noemen we een sok constructie die het gevoel van stevigheid en comfort moet geven. De eendelige zoolplaat bestaat uit veelal ronde noppen. De keuze voor deze vorm is gemaakt om draaibewegingen te stimuleren. Zo wordt het voor de creatieve en technisch vaardige spelers bijvoorbeeld nog gemakkelijker open te draaien. Dat geldt voor alle bovengenoemde prijspunten. 

Binnen de COPA Sense lijn vinden we uiteraard ook een .4 model terug. Het bovenwerk van dit model is van volledig syntetisch materiaal gemaakt en de anatomische lijnen zijn terug te vinden in de branding. 

Voor alle COPA Sense modellen geldt dat er een Firm Ground (FG) outsole beschikbaar is binnen 11teamsports. De Firm Ground outsole is tegenwoordig geschikt voor zowel natuur- als kunstgras. 

WAT IS HET VERSCHIL MET DE COPA MUNDIAL/KAISER EN DE COPA SENSE? 

Een van de wellicht meest gestelde vragen is het verschil tussen de Mundial/Kaiser en de nieuwe COPA lijnen vanaf 2017. Het antwoord is eigenlijk vrij simpel. Het hedendaagse voetbal verandert snel. Ook op amateurniveau. Doordat adidas nieuwe technieken creëert en weet toe te passen in de voetbalschoenen zal het comfort alleen maar toenemen.

 

ADIDAS COPA SENSE SUPERLATIVE PACK!

ADIDAS COPA SENSE SUPERSTEALTH PACK!

VOETBAL JIJ LIEVER OP DE ADIDAS PREDATOR FREAK, X GHOSTED OF NEMEZIZ?
Kijk dan eens naar ons complete adidas assortiment voor het splinternieuwe adidas Superlative Pack en meer, verkrijgbaar in diverse prijspunten en voor verschillende ondergronden.